Fotbal pentru profiluri de prietenie: Sri Lanka, Ghana și Danemarca

0
425

Fotbal pentru profiluri de prietenie: Sri Lanka, Ghana și DanemarcaGazprom international pentru copii program social de Fotbal pentru Prietenie (F4F) adună jucători tineri și jurnaliști din întreaga lume să participe la o serie de evenimente cu scopul de a aduce culturi împreună pentru a promova valorile fundamentale ale sportului. Euronews a întâlnit o parte din tinerii talentați la ediția 2019 din Madrid.

Indiferent de unde provin, toți pot fi de acord că cel mai bun lucru la fotbal pentru prietenie este șansa de a se întâlni, de a juca și de a concura cu oameni din întreaga lume.

Gazprom international pentru copii program social de Fotbal pentru

Prietenie (F4F) adună jucători tineri și jurnaliști din întreaga lume să participe la o serie de evenimente cu scopul de a aduce culturi împreună pentru a promova valorile fundamentale ale sportului. Euronews a întâlnit o parte din tinerii talentați la ediția 2019 din Madrid.Gazprom international pentru copii program social de Fotbal pentru

Indiferent de unde provin, toți pot fi de acord că cel mai bun lucru la fotbal pentru prietenie este șansa de a se întâlni, de a juca și de a concura cu oameni din întreaga lume.

inRead inventat de ceaiuri

„Fotbalul reunește oamenii și chiar dacă venim din țări diferite, suntem pe același pământ”, ne-a spus Ravindu Dias din Sri Lanka.

Ravindu a jucat aproape toată viața, de când avea doar trei ani. „Am început să joc devreme și m-am gândit că e distractiv să dau cu piciorul în minge”, a spus el. „Fiind aici este mare pentru că în afară de a fi super-distractiv, ai să dau seama cum oamenii joacă fotbal în jurul lumii. Deși nu se schimbă cu adevărat, suntem cu toții la fel.”

Fotbalul pentru prietenie poate ajuta oamenii și în moduri mai personale, așa cum ne-a spus

Nassim Bella, de 12 ani, din Danemarca.

„Nu vei fi singur dacă joci fotbal, și dacă ești, te vei simți mai bine. Aici poți fi cu prietenii tăi, poți să râzi, poți să te înveselești.”

Pentru Ghanaian Christopher Sowah, participarea la joc este o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile pentru a deveni jucător profesionist de fotbal. „Fotbalul te face fericit, și dacă nu ai mulți bani, te poate ajuta. Sunt dintr-o familie săracă, și vreau să-mi ajut familia să se îmbogățească, și dacă ești bun, să joci fotbal dă o grămadă de bani.”Nassim Bella, de 12 ani, din Danemarca.

De asemenea, ne-a spus că a fost deosebit de încântat de participarea la Finala Ligii Campionilor: „vreau să întâlnesc multe stele de fotbal și idoli.”

Fotbalul pentru prietenie încurajează consolidarea a nouă valori universale: egalitate, corectitudine, sănătate, prietenie, pace, devotament, victorie, tradiții și onoare.

„Valoarea mea preferată este prietenia deoarece, fără ea, nu putem juca fotbal deloc”, a adăugat Ravindu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here